Oyun

Counter Strike 2 Farkları, Tahmini Sistem Gereksinimleri

Valve’ın uzun süren bekleyişin ardından duyurduğu Counter Strike 2, bizlere ve serinin tarihine neler sunacak? Counter Strike 2 ile gelen yenilikler, tahmini sistem gereksinimleri ve dahası içeriğimizde.

Counter Strike 2 resmen tanıtıldı. Valve’ın daha gelişmiş oyun motoru olan Source 2 üzerine inşa edilen Counter Strike 2, bugüne kadar bildiğimiz Counter Strike mekaniklerinin üzerine yenilerini ekleyecek.

Peki, Counter Strike 2’yi oynamak için nasıl bir sisteme sahip olmak gerekecek? Oyun ne zaman çıkacak? CS:GO’ya göre nasıl farkları neler? Counter Strike 2 hakkında en merak edilen soruları cevaplıyoruz.

Counter Strike 2 tahmini sistem gereksinimleri:

  • İşletim sistemi: Windows 10 64 bit
  • İşlemci: Intel Core i5 2500K veya eşdeğer dört çekirdekli herhangi bir işlemci
  • RAM: 8 GB
  • Ekran Kartı: 2 GB ve üzeri bellek
  • DirectX: Sürüm 11

Valve, Counter Strike 2 için herhangi bir yeni sistem gereksinimi paylaşmadı. CS:GO’nun sistem gereksinimleri sayfası da aynı şekilde durmaya devam ediyor. 

Sistem gereksinimlerini tahmin etmek içinse biraz geçmişe gitmekte fayda var. Source 1 ve Source 2 arasındaki performans farkını yakın zamanda Dota 2’ye gelen Reborn güncellemesiyle birlikte görmüştük.

Valve, Source 2 güncellemesiyle birlikte Dota 2’nin performansını ortalama bir bilgisayarda artırmayı başarmıştı. Sistem gereksinimleri ise herhangi bir şekilde değiştirilmemişti. Öte yandan tek değişikliğin yalnızca 64 bit işletim sistemi zorunluluğu olmasını bekleyebiliriz. Fakat yeni yüksek kaliteli dokular ve sis fizikleri gibi yenilikler ile RAM, işlemci ve grafik kartına binen yük bir nebze artacaktır.

Counter Strike 2 ayrı bir oyun mu olacak?

Counter Strike 2, apayrı bir oyun olarak değil, CS:GO’ya bir güncelleme olarak gelecek. Güncellemeyle birlikte gelecek en büyük değişiklik, Source 2 oyun motorunun sunduğu grafik teknolojileri sonucunda görülecek.

Counter Strike 2 ve CS:GO farkları:

Harita değişiklikleri:

CS:GO’da ve Counter Strike tarihi boyunca gördüğümüz efsane haritalar, yeni dokularla oyunculara ev sahipliği yapacak. Parlak olması gereken materyaller parlak olacak, çevrede gördüğümüz malzemeler ise çok daha fazla çeşitliliğe sahip olacak.

Haritalardaki değişimden bazı örnekler şu şekilde:

Fakat her harita, yukarıdaki Overpass örneğinde gördüğümüz gibi fiziksel olarak büyük değişiklikler geçirmeyecek. Bazı haritalarda yalnızca materyal ve ışıklandırma teknolojilerinin meyveleri gösterilecek. Overpass örneğinden farklı olarak bu haritalar, en baştan dizayn edilmiş değiller. Yani harita üzerinde bulunan neredeyse her sahne malzemesi, aynı şekilde durmaya devam edecek.

Oyunlar arasındaki farkları görseller üzerinden kabaca değerlendirecek olursak, Counter Strike 2’nin daha parlak bir dünya sunacağını söyleyebiliriz. Bu parlaklık, oyuncuların durum farkındalığına da katkıda bulunacaktır.

Gelelim oynanış değişikliklerine, burası biraz zengin!

Evet, Counter Strike 2 apayrı bir oyun olarak çıkmayacak. Ancak beraberinde getireceği ve CS:GO’nun üzerine ekleyeceği yeni mekanikler, rekabetçi ortamın dengelerini bozacak türden.

Yeni sis bombası:

Bu mekaniklerden ilki, artık ortama uyum sağlayan sis bombaları olacak. Sis bombaları, atıldığı alanı tamamen kaplayacak. Çok dar bir tünelde iseniz bomba, tünelin içine yayılacak. Bu, bombanın duvarların arkasından görülmesini de engelleyecek.

Sis bombalarının getireceği en büyük oynanış mekaniği ise oyuncuların ateşlerine ve bombalara tepki vermesi olacak. Sis bombasının bir ucundan diğerine ateş ettiğinizde, merminizin izlediği yol siste bir delik açacak. Dolayısıyla artık sis içine rastgele spray yapmak büyük riskler taşıyabilecek.

Sisin olduğu bölgeye bir bomba attığınızda ise sisin bir bölümü ya da tamamı ortadan kaybolabilecek. Gerek sise ateş etmek olsun, gerek de bomba atmak olsun; yeni mekanikler pek çok taktiği de beraberinde getirecek.

Tick rate’i yükselt dedik, adamlar tamamen kaldırdı:

tick rate

2012’de çıkış yapan CS:GO, yıllar geçmesiyle birlikte artık eski ağ teknolojileri üzerinde çalışmaya devam etti. Bu teknolojilerden en çok eleştirileni ise ‘tick rate’ idi. İşin tekniğine girmeye gerek yok, kabaca açıklayacak olursak tick rate, bastığınız her bir tuşun algılandığı zaman aralıklarını temsil ediyor.

CS:GO, tuşa basışlarınızı algılamak için bir saniye içinde her oyuncuya yalnızca 64 şans tanıyordu. VALORANT’ın 128 tick rate ile çıkış yapması da CS:GO topluluğunda artık tepkileri artırmıştı.

Oyuncuların sesini duyan Valve, “eeeeh bunlarla mı uğraşacağız” diyerek tick rate’e daha önce görülmemiş bir çözüm getirdi. Counter Strike 2 ile birlikte tick rate dediğimiz olayın tamamen ortadan kalkacağı açıklandı.

Yine basitçe açıklayalım: Artık tuşa ne zaman basarsanız basın, hiçbir milisaniyelik gecikme olmadan hareketiniz anında Valve sunucularına ve diğer oyunculara iletilecek. Yani oyun çok daha duyarlı olacak, rekabet ortamı kızışacak.

Grafikler, sisler, yeni teknolojiler dedik… Peki, günümüzün en rahat oynanabilen oyunlarından biri olan CS:GO, Counter Strike 2 güncellemesiyle nasıl bir donanım isteyecek?

Counter Strike 2 çıkış tarihi:

Counter Strike 2, bu yılın yaz aylarında bir güncelleme olarak CS:GO oyuncularına sunulacak. Yeni güncelleme ücretsiz olarak herkes için yayınlanacak. Güncelleme tarihi belli olduğunda sizleri bilgilendireceğiz.

İLGİLİ HABER

Counter-Strike 2 Duyuruldu, Sosyal Medya Yıkıldı: İşte Profesyonel Oyuncuların Tepkileri




Source link

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu